The Bridge

8.7

Genres: Crime, Mystery, Thriller

Releasejaar: 2011

Bekijk op IMDB.com

Omschrijving The Bridge

Op de Sontbrug tussen Zweden en Denemarken wordt een doormiddengezaagd lijk gevonden. Omdat het precies op de grens ligt, moeten de rechercheteams van het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö nauw samenwerken. De twee tegenpolen die gezamenlijk de leiding van het onderzoek hebben, zijn de Deense politie-inspecteur en gezinsvader Martin Rohde en de Zweedse, ietwat eigenaardige Saga Norén, die kenmerken van het syndroom van Asperger vertoont. De moord blijkt zowel sociale als politieke motieven te hebben, maar de sadistische moordenaar wil nog meer bereiken.

Seizoenen

The Bridge (S01)
Aflevering 1

Een vrouw wordt vermoord aangetroffen in het midden van de Oresundbrug, pal op de grens tussen Zweden en Denemarken. Saga Noren van de recherche van Malmo en Martin Rohde van de politie van Kopenhagen worden naar de plaats delict gestuurd. Maar wat aanvankelijk slechts een moord leek, blijkt al snel een dubbele moord. Het lichaam bestaat uit twee helften: de romp van een bekend Zweeds politica en het onderlichaam van een Deens hoertje. De Zweedse en Deense politie moeten samenwerken in een race tegen de klok. Hun doelwit is een moordenaar die bereid is elke morele grens te doorbreken om zijn boodschap te laten aankomen.

Aflevering 2

De moordenaar geeft teken van leven en kiest de gewiekste persmuskiet Daniel Ferbe als zijn spreekbuis om met de buitenwereld te communiceren. De moord op de brug was nog maar het begin en het doel van die gruwelijke daad was de aandacht te vestigen op de onaangename waarheden en problemen waarmee onze maatschappij doorgaans liever niet geconfronteerd wordt. De eerste is dat "niet iedereen gelijk is voor de wet". Saga en Martin beseffen dat ze te maken hebben met een meedogenloze moordenaar.

Aflevering 3

In Kopenhagen werden verschillende daklozen vergiftigd. De dader wil op die manier de aandacht vestigen op het probleem dat steeds meer mensen door de gapende kloven in onze maatschappij vallen. Een dakloze man wordt ontvoerd. De moordenaar wil zijn leven sparen op voorwaarde dat vier steenrijke huisbazen een gigantisch losgeld ophoesten. Want hoeveel is een mensenleven nu echt waard?

Aflevering 4

Terwijl het leven van de dakloze man wegtikt, hangt zijn lot volledig af van de bereidwilligheid van de vier huisbazen om aan de eisen van de moordenaar tegemoet te komen. Saga en Martin beseffen dat ze te maken hebben met iemand die lang over zijn misdaden heeft nagedacht en zijn plan nu uiterst zorgvuldig uitwerkt. Kunnen ze de moordenaar uit zijn evenwicht brengen door iets te doen wat zelfs hij niet voorzien heeft?

Aflevering 5

De moordenaar heeft een paar schizofrene mensen gedurende lange tijd zodanig gemanipuleerd dat ze in Malmo en Kopenhagen zorgvuldig gesynchroniseerde gewelddaden plegen. Met zijn derde waarheid wil de moordenaar de bezuinigingen in de psychiatrie aan de kaak stellen, een sector die herleid werd tot "een schouderklopje en een handvol pillen". Saga en Martin vinden een spoor in de zaak, een tienermeisje dat van huis wegliep. Zou zij de getuige kunnen zijn die hen naar de moordenaar leidt?

Aflevering 6

Kopenhagen staat in rep en roer. Het gerecht heeft beslist dat de politieagenten die een immigrant doodsloegen, onschuldig zijn. Een van de betichten wordt uit zijn huis ontvoerd en achteraf door de broer van de immigrant vastgeketend in zijn kelder aangetroffen. Zal hij de dader vergiffenis schenken of zich wreken voor de moord op zijn broer? Zo wil de moordenaar de aandacht vestigen op zijn vierde waarheid: het mislukken van integratiepolitiek van de overheid. Saga en de moordenaar hebben voor het eerst rechtstreeks contact met elkaar...

Aflevering 7

De vijfde en laatste waarheid van de moordenaar is hoe onverschillig het publiek tegenover kinderarbeid staat. Wereldwijd worden miljoenen kinderen uitgebuit om zo goedkoop mogelijk producten te leveren. We malen er niet om omdat het onze kinderen niet zijn, maar wanneer een bus met schoolkinderen plots verdwijnt, verkeren we meteen in alle staten. De kinderen kunnen gered worden als burgers bereid zijn om brand te stichten bij vijf grote bedrijven die indirect voordeel halen uit kinderarbeid. Saga begint steeds meer te vermoeden dat de dader iemand uit eigen rangen is, een politieagent.

Aflevering 8

Met tal van vermoedens en een getuigenverklaring op zak, arresteren en ondervragen Saga en Martin een collega-agent. Hij heeft een alibi voor alle misdaden, maar is hij helemaal zuiver op de graat? De moordenaar stopt ermee, hij heeft zijn doel bereikt: de mensen met de neus op de grote maatschappelijke problemen drukken. Saga gelooft echter niet dat zijn plan volledig afgerond is en vreest een vervolg.

Aflevering 9

Langzaam maar zeker vallen alle stukjes van de complexe puzzel op hun plaats. Het onderzoek en het bewijsmateriaal leiden de politie naar een man die de moordenaar zou kunnen zijn. Ze wachten gespannen op zijn volgende zet.

Aflevering 10

De politie beseft plots dat de laatste fase in het plan van de moordenaar een compleet andere richting uitgaat. Saga trekt alle registers open om de zaak te doorgronden en de moordenaar te vatten. Maar lukt haar dat voor het te laat is?

The Bridge (S02)
Aflevering 1

Wanneer een tanker tegen de befaamde brug botst, stelt de kustwacht vast dat het schip ronddobbert zonder bemanning. Verder treffen ze 3 Zweedse en 2 Deense jongeren aan die vastgeketend zijn in het ruim. Saga krijgt de zaak toegewezen en roept daarbij de hulp in van Martin die nog steeds om de dood van zijn zoon rouwt. Terwijl Martin geplaagd wordt door zijn verleden, blijken de bevrijde jongeren besmet te zijn met een gevaarlijk virus.

Aflevering 2

Nadat enkele testen hebben aangetoond dat noch Saga, noch Martin besmet zijn, mogen ze het ziekenhuis verlaten en hun onderzoek voortzetten. Online verschijnt er een video waarbij 4 figuren in dierenmaskers, verantwoordelijkheid opeisen voor het virus. Martin beseft dat dit slechts de voorbode is en besluit om Jens te bezoeken in de gevangenis. Ondertussen probeert Saga het ideale vriendinnetje te spelen, maar dat loopt niet van een leien dakje.

Aflevering 3

Saga en Martin zijn op het spoor van de eco-terroristen. Ze ontvangen een anonieme tip, maar dit zorgt ervoor dat de daders op hun hoede zijn en des te voorzichtiger zijn geworden.

De groep lijkt verdeeld te zijn en de politie zit hen op de hielen.

Aflevering 4

Het lijk van éém van de eco-terroristen wordt gevonden en zelfmoord uitgesloten. Ze zijn nog steeds op zoek naar de leider van de misdadige bende. De sporen leiden naar een IT bedrijf in Kopenhagen, maar er is verder geen spoor van hen.

Aflevering 5

Laura, de kroongetuige, ontwaakt in het ziekenhuis, maar ze leidt aan geheugenverlies. Er is een nieuwe aanslag én een nieuwe video verschijnt online waarin opnieuw de 4 gemaskerde

figuren te zien zijn.

Aflevering 6

Martins zoon is ziek en hij waakt in het ziekenhuis over hem. Wanneer Saga langskomt om Martin te informeren stelt ze vast dat er meer aan de hand is. Nieuwe vergiftigingen worden gelinkt aan hun zaak en ze ontdekken een boot op de bodem van de zee. Daarin blijkt een skelet te zitten en dat roept opnieuw heel wat vragen op.

Aflevering 7

De terroristen dreigen een fabriek op te blazen en opnieuw blijkt dezelfde groep achter de aanval schuil te gaan. Maar deze keer vinden Saga en Martin een link tussen alle

verschillende aanslagen. En die link leidt naar een bepaalde locatie. Het blijft wel nog zoeken wie nu precies de dader zou kunnen zijn, het ontbreekt hen zelfs aan een motief.

Aflevering 8

Saga en Martin vermoeden dat hun rapporten valse informatie bevatten en dat kan alleen maar wanneer één van hun eigen mensen hen bedriegt. De kroongetuige helpt hen deze keer wel verder en Martin bezoekt Jens opnieuw in de gevangenis, al lijkt dat hem meer kwaad dan goed te doen.

Aflevering 9

Nu ze een compositietekening hebben van de dader, is het onderzoek een heel stuk verder. Maar wanneer ze denken dat de zaak is opgelost, blijkt nog één cruciaal puzzelstuk te ontbreken. Hun sporen leiden hen naar Kastrup Airport, maar het is misschien al te laat...

Aflevering 10

De vraag blijft de vraag wie Mikkel Høst is. Het wordt een heuse race tegen de klok. Vele levens staan op het spel. Martin neemt een belangrijke beslissing en Saga moet een bijzonder moeilijke keuze maken. Een keuze die alles zal veranderen.

The Bridge (S03)Netflix
Aflevering 1

13 maanden later… Saga Norén werkt nog steeds bij de politie, maar mist haar enige vriend Martin Rodhe die nu een gevangenisstraf van 3 jaar uitzit. Toch is ze er ervan overtuigd dat ze correct handelde door hem aan te geven.

Wanneer een bekende directrice van de eerste geslachtsneutrale kleuterschool vermoord wordt teruggevonden op een bouwwerf, moet Saga gaan samenwerken met een nieuwe Deense collega, Hanne. Ze constateren dat de moordenaar zeer zorgvuldig en met oog voor esthetiek te werk is gegaan, en het zeker de bedoeling was dat het lijk werd gevonden. Maar wat wil de moordenaar eigenlijk?

Aflevering 2

Saga krijgt een nieuwe Deense collega, Henrik Sabroe. Samen zetten ze het onderzoek verder naar de moord op Helle Anker. Wanneer er opnieuw een moord gebeurt met dezelfde esthetische kenmerken, verdenken ze de Deense blogster Lise Friis Andersen. Ze verklaart openlijk haar afschuw voor de twee vermoorde slachtoffers, maar ontkent alle aanklachten. Ondertussen gaan Saga & Henrik verder op zoek naar Helle Ankers zoon, Morten, die de politie ontwijkt. Saga is in shock wanneer ze vreselijk nieuws verneemt over haar korpschef Hans.

Aflevering 3

De politie krijgt een filmpje toegestuurd waarin de kidnappers losgeld vragen in ruil voor Hans’ bevrijding. Ze slagen erin hem te lokaliseren, maar komen net te laat... Zitten er meerdere partijen achter Hans aan?

Saga voelt zich steeds meer gefrustreerd. Hans is ontvoerd en haar moeder blijft zich zowel fysiek als mentaal opdringen. En dan is er nog de nieuwe politiechef Linn, die niet zo veel begrip toont voor Saga als Hans…

Aflevering 4

Hans ligt nog steeds in coma. Bij een gijzeling maakt Saga een cruciale fout, maar toch slaagt haar team erin de verdachte te arresteren. Linn houdt Saga in de gaten en vindt dat ze eerst wat tijd voor zichzelf moet nemen om de hele situatie met Hans te verwerken. Intussen wordt er een vierde, gelijkaardige moord gepleegd waardoor Saga en Henrik beseffen dat ze de verkeerde verdachte te pakken hebben. Nu moeten ze opnieuw van 0 beginnen. Hun emotionele band wordt sterker wanneer Henrik Saga een persoonlijke case voorschotelt.

Aflevering 5

Lilian ontdekt een wonde in Hans’ mond. Vanwaar komt die en wat betekent het? Zouden de andere slachtoffers dit ook hebben?

Saga ontdekt dat Linn contact heeft met Saga’s moeder, wat haar erg onrustig maakt. Omdat Linn de activiteiten van Saga op een lager pitje wil, begint ze aan zichzelf te twijfelen. Misschien was ze toch niet zo goed als Hans altijd beweerde? En alsof dat nog niet genoeg was, start Linn een onderzoek naar Saga’s verleden…

Aflevering 6

Saga en Henrik vinden eindelijk een link tussen de verschillende slachtoffers. Alles wijst in de richting van een bekende en succesvolle Deense zakenman, Freddie Holst. Ondertussen wordt een vijfde moord gepleegd.

Het lijkt alsof Saga de pedalen verliest: Linn oefent nog meer druk uit op haar terwijl ze vreselijk nieuws verneemt over haar moeder en Hans. Gelukkig is er Henrik die haar troost kan bieden..

Aflevering 7

Een ouder koppel wordt dood aangetroffen in hun huisje in Ystad. De moord kan gelinkt worden aan de vijf vorige moorden maar ook een volgende moord kan voorspeld worden. Eindelijk is er een spoor van de dader. De jacht begint in zowel Zweden als Denemarken.

De druk op Saga wordt almaar hoger wanneer ze een nieuwe update krijgt over Hans’ situatie. Plots blijkt ook dat Saga’s moeder toch geen zelfmoord zou gepleegd hebben en de politie start een intern onderzoek.

Aflevering 8

De jacht op de moordenaar wordt steviger; Saga en Henrik zijn 100% zeker van zijn identiteit. Maar wanneer er een nieuw slachtoffer wordt gevonden, wijst alles in een nieuwe richting. De moordenaar maakt zich klaar voor de absolute finale.

Het intern onderzoek doet vermoeden dat Saga wel degelijk betrokken zou zijn bij de moord op haar moeder. Kan Saga haar onschuld bewijzen en zo haar job behouden? Uiteindelijk is dat het enige wat iets betekent voor haar…

Aflevering 9

Saga wordt gedwongen om een periode vrijaf te nemen. In die tijd zal een oude bekende haar plaats tijdelijk overnemen.

Freddie is wanhopig op zoek naar Jeanette en hun ongeboren kind. Wanneer hij haar vindt, komt hij voor een onsmakelijke verrassing te staan. Saga en Henrik worden ingeschakeld, en opnieuw proberen zij de losse eindjes aan elkaar te knopen.

Aflevering 10

De zoektocht naar de moordenaar en de baby gaat verwoed verder. Freddie beslist om de touwtjes in eigen handen te nemen. Was dit de cruciale fout? Zullen Saga en Henrik hem nog op tijd kunnen redden? En de baby? Het drama komt dichterbij de grote eindfinale…

The Bridge (S04)Netflix
Aflevering 1

Bijna twee jaar later zit Saga Norén in de vrouwengevangenis haar straf uit. Intussen moet Henrik Sabroe zonder haar hulp de moordenaar van een gestenigde vrouw zien op te sporen. Ook de hopeloze zoektocht naar zijn twee vermiste dochters blijft vruchteloos.

Aflevering 2

Het onderzoek naar de moordenaar vertakt zich in twee verrassend richtingen. Intussen wordt het voor Saga toch mogelijk deel uit te maken van het onderzoek, waarbij ze niet alleen connecties vindt met een andere moord maar ook informatie te weten komt over Henriks vrouw.

Aflevering 3

Het is moeilijk vat te krijgen op de wispelturige verdachten, maar dan vinden Saga en Henrik informatie die hen op een nieuw spoor brengt. Saga heeft psychologische hulp nodig en is het bovendien niet altijd eens met Henriks werkwijze...

Aflevering 4

Net nu de hoofdverdachte op vrije voeten is, doet er zich nóg een moord voor. Saga legt eindelijk de puzzelstukjes bij elkaar en beseft dat deze moord niet de laatste zal zijn. Intussen blijft ze sceptisch tegenover haar therapeutische sessies.

Aflevering 5

Het aantal verdachten groeit. Taxichauffeur Dan Brolund wordt naar voren gebracht voor ondervraging. Tegelijkertijd groeien er vermoedens over het Sonning-paar. En de echtgenoot van de broer van Morgan maakt zich ook verdacht. De leiding bij de Deense politie wil zo snel mogelijk een arrestatie zien.

Aflevering 6

Henrik denkt dat hij de connectie tussen alle slachtoffers heeft gevonden. Er komt een diepe kloof tussen hem en Saga. Saga probeert het uit te leggen en geeft toe dat ze denkt dat ze verliefd op hem is. Maar Henrik voelt geen begrip en drijft haar het huis uit. Ze beslist onderzoek te doen naar zijn verdwenen dochters om zo terug dichter bij hem te raken.

Aflevering 7

Het onderzoek over Tommy gaat verder. Lillian staat onder grote druk om de zaak op te lossen en ze heeft een vermoeden dat iemand van het team informatie lekt. Een onaangename verrassing wacht haar op bij thuiskomt. Een jongeman wil de moord op zijn vader opbiechten. Saga beseft dat dit verhaal in verband staat met Henriks familie.

Aflevering 8

De dakloze meisjes weten nu wie de moordenaar is. Ze proberen Henrik te bereiken, terwijl de moordenaar hen op de hielen zit. In tussentijd leiden vingerafdrukken naar een spoor. Een klein detail zet het hele onderzoek weer op losse schroeven...

Trailer

Reacties op The Bridge