Nieuwe Netflix-anime Gods & Heroes gaat over Griekse mythologie

Netflix heeft bekend gemaakt dat het bedrijf acht afleveringen van de anime "Gods & Heroes" heeft besteld.

Gods & Heroes

De acht bestelde afleveringen worden gemaakt door Charley en Vlas Parlapanides. Zij zijn bekend van onder andere Immortals en Death Note. Gods & Heroes gaat over een jongen die verbannen wordt door zijn eigen volk en ontdekt dat hij een onrechtmatige zoon is van de oppergod Zeus. “Alleen hij kan de hemel en aarde redden, maar dan moet hij de wraak van een godin overleven. Zij wil hem dood hebben en stuurt kwaadaardige troepen op hem af om de held te stoppen.”

Een aantal stemacteurs zijn al bevestigd zoals: Jason O'Mara, Mamie Gummer, Derek Phillips, Chris Diamantopoulos, Jessica Henwick, Melina Kanakaredes, Claudia Christian en Elias Toufexis. Powerhouse Animation gaat Gods & Heroes ontwikkelen. De studio is bekend van onder andere de Castlevania serie.

Vlas en Charley Parlapanides vertellen over het project en de samenwerking met Netflix: “We willen een origineel verhaal vertellen dat zich afspeelt in de Griekse mythologie, we zijn dankbaar voor de geweldige cast en de samenwerking met Netflix en Powerhouse Animation. Zij bouwen aan het anime-landschap op een manier waar we enkel van konden dromen.”

John Derderian is bij Netflix de baas over anime en hij is tevreden met de samenwerking: “Charley en Vlas hebben bewezen dat ze aangrijpende verhalen weten te vertellen in een fantasie-universum en we kunnen niet wachten om hun unieke visie op de Griekse goden naar Netflix te brengen.”